Pobjedničke poslovne ideje ušle u predinkubaciju


06.06.2018.


Pobjednici Izbora za najbolju poslovnu ideju u okviru akcelerator pilot programa koji provodi Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, potpisali su danas ugovore o ulasku u predinkubaciju u Inovacioni centar Banja Luka. Svečanom potpisivanju ugovora sa pobjedničkim timovima prisustvovao je i ministar nauke i tehnologije Alen Šeranić. 
Riječ je o poslovnim idejama „Dental4u.ba“ – informativni portal iz Banje Luke,  „Explore BL“ – platforma za adrenalinski turizam iz Banje Luke i „Agencija za odnose s javnošću Vokativ“, iz Banje Luke.
Na ovaj način ove poslovne ideje će, pored korišćenja prostora za rad u okviru poslovnog inkubatora u Inovacionom centru Banja Luka, dobiti i administrativnu i tehničku podršku za korišćenje sredstava iz različitih programa finansiranja, mogućnost predstavljanja pred potencijalnim investitorima, te promociju i međunarodno povezivanje.
Inače ovi početnici u poslu su u prethodna dva mjeseca prošli intenzivno edukativno-savjetodavni program podrške i time dobili sva znanja potrebna za poslovni uspjeh kao i savjetodavnu podršku u cilju realizacije njihove poslovne ideje.
Izbor za najbolju poslovnu ideju akcelerator pilot programa Agencija je organizovala u okviru projekta ACCELERATOR koji sufinansira Evropska unija iz sredstava Evropskog regionalnog razvojnog fonda i IPA sredstava u okviru Dunavskog transnacionalnog programa.