Otvoren 3. poziv za dodjelu bespovratnih sredstava Challenge fonda za inovativne poslovne ideje


07.11.2018.


Ukoliko ste preduzetni i inovativni, prepoznajete mogućnosti i prilike za razvoj novih proizvoda, usluga ili unapređenje postojećih procesa, kojima možete unaprijediti svoje poslovanje ili omogućiti pristup širim društvenim grupama, onda Challenge fond predstavlja pravog partnera za saradnju i podršku u realizaciji vaših inovativnih ideja.
Iznosi sredstava iz Challenge fonda koji mogu biti dodjeljeni prihvatljivim korisnicima:
- za Startupe koji su registrovani najmanje 6 mjeseci i ne starije od 2 godine do dana objave ovog poziva (07.11.2018. godine), maksimalan iznos granta je 10.000 EUR
- za privredne/poslovne subjekte starije od 24 mjeseca, maksimalan iznos granta je 30.000 EUR
Aplikanti moraju obezbjediti minimalno vlastito učešće od 50% ukupne vrijednosti predloženog projekta. Period provođenja projekta ne može trajati duže od 12 mjeseci.
Sve predložene prijave biće ocijenjene u skladu sa tri osnovna kriterijuma: 
1. Inovativnost poslovne ideje  
2. Izvodljivost i održivost poslovne ideje
3. Društvena korist
Prijave na ovaj poziv moraju biti podnesene u elektronskoj formi u skladu s uputstvima koja se nalaze u dokumentu Vodič\Smjernice za aplikante. Ovaj dokument je sastavni dio Aplikacionog paketa kojeg možete preuzeti OVDJE,  a u kojem se pored spomenutog vodiča nalaze i uputstva za prijavu na elektronski sistem za apliciranje i evaluaciju (eMSAE) kao i offline aplikaciona forma (Word i Excel fajl) koja služi kao pomoć prilikom pripreme prijave.  
Samo prijave dostavljene putem elektronske forme, koja se nalazi na www.c2c.ba će biti uzete u razmatranje, dok se štampane prijave ili prijave dostavljene imejlom neće razmatrati.

Rok za podnošenje prijava je 17. decembar/prosinac 2018. godine, do 24:00 časa.