Poziv na radionicu „Internacionalizacija poslovanja i razvoj IT sektora u Republici Srpskoj“


05.03.2019.


Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, u okviru Evropske mreže preduzetništva Republike Srpske, organizuje radionicu o temi „Internacionalizacija poslovanja i razvoj IT sektora u Republici Srpskoj“ koja će biti održana 29.3.2019. godine u prostorijama Agencije.

Cilj radionice je razmjena iskustava i upoznavanje IT preduzeća iz Republike Srpske sa mogućnostima i instrumentima podrške koji su dostupni kroz Evropsku mrežu preduzetništva.

Radionica je namijenjena isključivo IT preduzećima i odnosi se na sljedeće teme:

  1. Značaj poslovnog planiranja za internacionalizaciju poslovanja IT preduzeća, definisanje poslovnog modela;
  2. Prepreke sa kojima se suočavaju IT preduzeća prilikom internacionalizacije poslovanja;
  3. Mogućnosti za internacionalizaciju poslovanja kroz dostupne instrumente podrške EEN-a (poslovni susreti, privredne misije, baza poslovne saradnje, transfer tehnologije i sl.);
  4. Pristup finansijama: SME Instrument u okviru programa Horizont 2020, IMP3rove metodologija, saradnja sa fondovima rizičnog kapitala i akceleratorima.

Pozitivna iskustva saradnje sa Evropskom mrežom preduzetništva Republike Srpske prezentovaće predstavnici preduzeća Prointer, Lanako, DVC Solutions, Satwork, JSGuru, i dr.

Zbog ograničenog broja mjesta, molimo sve zainteresovane da popune obrazac za prijavu i pošalju na imejl adresu een@rars-msp.orgnajkasnije do 25. marta 2019. godine.

Prilog: