Najbolja poslovna ideja „Proizvodnja kraft piva- HUMSKO“


13.12.2019.


„Proizvodnja kraft piva- HUMSKO“ Nevene Stanić iz Trebinja, najbolja je poslovna ideja u okviru programa Akcelerator koji je Razvojna agencija Republike Srpske realizovala protekla dva mjeseca u Bileći. Ova poslovna ideja osvojila je i novčanu nagradu u iznosu od 3000 KM.

Drugo mjesto i nagrada od 2000 KM pripala je Marku Bošnjaku iz Bileće za ideju „Proizvodnja procesne inoks opreme“.

Treće mjesto podijelili su Željko Bajović iz Bileće sa idejom  „Brendiranje hercegovačkog meda“ i Tihomir Rašeta iz Trebinja sa poslovnom idejom  Turistička agencija „Asamo Tour“. Oni su osvojili nagradu u iznosu od po 1000 KM.

 

U ovom ciklusu Akcelerator programa učestvovalo je 18 pojedinaca i timova, a njih 9 dostavilo je finalne poslovne planove koje je juče predstavilo pred stručnom komisijom koju su činili Dejan Šešlija iz Razvojne agencije Republike Srpske, Mihajlo Vujović, menadžer Opštine Bileća i Dražen Bošković, direktor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Grada Trebinja.

Akcelerator program namijenjen je inovativnim početnicima u poslu. Podrška obezbjeđena ovim programom obuhvatala je besplatnu obuku tokom koje su učesnici dobili znanje potrebno za poslovni uspjeh i besplatnu savjetodavnu podršku mentora sa preduzetničkim iskustvom i znanjem iz određenih oblasti. Program je realizovala Razvojna agencija Republike Srpske u saradnji sa Opštinom Bileća i Agencijom za razvoj malih i srednjih preduzeća Grada Trebinja. Novi ciklus obuke planiran je naredne godine na Palama i Ugljeviku.