Kozarska Dubica: Donirana oprema za varioce


20.04.2018.


U Srednjoškolskom centru „Nikola Tesla“ Kozarska Dubica juče je upriličena svečana primopredaja opreme za kabinet varilaca za potrebe izvođenja praktične nastave, u ukupnoj vrijednosti od 10.156,89  KM. Po završetku primopredaje opreme održana je i radionica za kreiranje prijedloga za unapređenje važećeg nastavnog plana i programa za smjer varilac u cilju prilagođavanja potrebama lokalne privrede. 
Oprema za modernizaciju kabineta za varioce donirana je u okviru projekta “Praktična nastava na radnom mjestu 2-regija Prijedor” koji provodi Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora “PREDA-PD”. Projekat je finansijski podržan od strane Vlade Švajcarske kroz program Prilika Plus koji provodi Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća.
Kroz  projekat “Praktična nastava na radnom mjestu 2-regija Prijedor”, vrijednosti 276.437,00 KM realizovan je niz aktivnosti u svrhu jačanja kapaciteta srednjih stručnih škola za izvođenje praktične nastave u školskim radionicama i kabinetima, ali i preduzećima koja učestvuju u organizaciji praktične nastave.

Izvor: PREDA-PD