Mentori u Republici Srpskoj razmijenili iskustva


20.11.2019.


Razvojna agencija Republike Srpske (RARS) u saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju (JICA), organizovala je juče u Istočnom Sarajevu sastanak svih mentora Republike Srpske. Cilj sastanka bio je da mentori razmijene iskustva i izazove sa kojima su se suočavali tokom praktične obuke u preduzećima kako bi dodatno unaprijedili svoje mentorske vještine.
Osim certifikovanih mentora iz Republike Srpske, sastanku su prisustvovali i predstavnici agencije JICA.
Sastanak je organizovan u okviru projekta «Uspostavljanje i promocija mentoring usluga za mala i srednja preduzeća na Zapadnom Balkanu – faza 2» koji u Republici Srpskoj provodi RARS.
Projekat se provodi od 2017. godine i do sada su certifikovane dvije grupe od 34 mentora koje su kandidovale lokalne razvojne agencije i lokalne zajednice u Republici Srpskoj. Oni su uspješno prošli teorijsku, a mentorsku uslugu dobilo je 39 preduzeća.
Novi ciklus obuke mentora planiran je za narednu godinu. Teorijski dio obuke planiran je za februar i mart, a do kraja aprila biće raspisan javni poziv za preduzeća zainteresovana za ovaj vid podrške. Na jesen bi ti mentori trebali imati praktičan dio obuke u preduzećima.
Izbor najuspješnijih mentora u Republici Srpskoj Razvojna agencija Republike Srpske organizovaće u aprilu naredne godine.