Počela obuka za novu grupu budućih mentora za mala i srednja preduzeća


11.02.2020. 

Obuka nove grupe od 12 budućih mentora za podršku preduzećima u Republici Srpskoj, počela je danas u prostorijama Razvojne agencije Republike Srpske. Obuka se provodi u okviru projekta „Uspostavljanje i promocija mentoring usluga malih i srednjih preduzeća u zemljama Zapadnog Balkana – faza 2“ koji podržava Japanska agencija za međunarodnu saradnju, a provodi RARS. Cilj projekta je da se uspostavi kontinuirna mentoring podrška preduzećima u Republici Srpskoj.
Nakon teorijske obuke, kandidati će proći i praktičan dio obuke u samim preduzećima koja iskažu potrebu za mentoring uslugom.
Budući mentori biće osposobljeni da  identifikuju probleme u preduzeću i usmjere menadžment ka njihovom rješavanju. I ovu grupu mentora kandidovale su lokalne razvojne agencije i lokalne zajednice u Republici Srpskoj. U ovoj grupi su kandidati iz Banjaluke, Han Pijeska, Novog Grada, Laktaša, Srpca, Srebrenice i Osmaka.
Do sada su u Republici Srpskoj sertifikovana 34 mentora, a besplatnu uslugu mentoringa dobilo je  39 privrednih subjekata.