Prekvalifikacijom do sigurnog posla


16.10.2017.


U okviru projekta „Obuka nezaposlenih osoba prema potrebama poslodavaca u sektoru obrade metala“ koji se realizuje kroz program Prilika plus koji provodi Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća uz podršku Vlade Švajcarske, u petak su u Gradišci potpisani ugovori o obuci i prekvalifikaciji 39 nezaposlenih lica koja će dobiti posao u tri gradiška preduzeća iz oblasti metalske industrije.
Projektom su obuhvaćeni privrednici sa područja opštine Gradiška, PMP Jelšingrad FMP a.d., Tikt manufaktura d.o.o. i Laguna špred d.o.o. Poslovna jedinica Gom, a isti se implementira od strane Gradske razvojne agencije CIDEA Banja Luka.
Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić, rekao je da je vrijednost projekta 67.000 KM, da će Opština Gradiška finansirati 25% ukupnog iznosa, odnosno 16.750 KM KM, koliko će izdvojiti i tri firme u kojima će radnici dobiti zaposlenje, dok će preostalih 33.500 KM donirati Vlada Švajcarske. 
Mario Milanović, direktor Gradske razvojne agencije Banja Luka koja provodi projekta, rekao je da je ukupna vrijednost projekta za regije Banja Luka, Laktaši i Gradiška iznosi 137.000 KM, te da je u narednih šest mjeseci planirana prekvalifikacija i obuka više od 80 radnika za rad u metalskoj industriji.
Vlasnik firme „Tikt manufaktura“ Krešimir Bodrožić, naveo je da će putem prekvalifikacije zaposliti osam radnika i da je ovo dobra prilika da firme uz minimalne troškove dobiju radnike sa potrebnim predznanjem za rad u proizvodnji.