Gradi se infrastruktura u Agroindustrijskoj zoni Gradiška


19.04.2019.


Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić potpisao je dva ugovora o izvođenju infrastrukturnih radova u Agroindustrijskoj zoni Nova Topola, čija je ukupna vrijednost oko 6,7 miliona KM.
On je rekao da se prvi ugovor, čiji su potpisnici UNDP BiH i „Hidro-kop“ d.o.o. Banja Luka, odnosi na izgradnju infrastukture za odvođenje oborinskih voda, za koji je UNDP donirao 614.000 KM, a Gradiška izdvojila 463.000 KM.
On je dodao da je drugi projekat, za koji je Grad potpisao ugovor sa “Hidro-kopom”, dogradnja kanalizacione mreže i saobraćajnica u Agroindustrijskoj zoni.
“Vrijednost radova u okviru drugog projekta je oko 5.500.000 KM, a u prvoj fazi, koja će biti realizovana u toku ove godine, planirana je realizacija radova vrijednosti oko 2.650.000 KM”, naveo je Adžić.
Gradonačelnik je izrazio uvjerenje da će biti još dosta zainteresovanih investitora za ulaganja u izgradnju pogona u Agroindustrijskoj zoni, što će obezbijediti uslove za otvaranje novih radnih mjesta.  Gradonačelnik je dodao da će sav prihod ostvaren po osnovu prodaje zemljišta u toj zoni biti investiran u njeno dalje infrastrukturno opremanje.
Direktor preduzeća “Hidro-kop” d.o.o. Banja Luka Radislav Babić precizirao je da je rok za izgradnju infrastrukture za odvođenje oborinskih voda šest mjeseci, a za drugi projekat dvije godine.

Izvor: Opština Gradiška