Saradnja sa agencijom „PREDA-PD“ na projektu ACCELERATOR


26.02.2018.


Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća u okviru aktivnosti u projektu ACCELERATOR „Razvoj akceleratora za obezbjeđenje boljeg pristupa finansiranju za inovativna MSP“, održala je u petak 23. marta 2018.godine sastanak sa predstavnicima Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora „PREDA-PD, koja provodi projekat FORESDA – Podrška inovacijama i konkurentnosti međusektorskih lanaca vrijednosti baziranih na šumarstvu/drvopreradi.
Predstavljene su osnovne informacije o projektima,  projektni timovi i aktivnosti koje slijede u narednom periodu,  te kroz diskusiju identifikovana mogućnost realizacije zajedničkih djelovanja. 
Obzirom da Agencija u skorije vrijeme planira objaviti javni poziv za učešće u akcelerator pilot programu koji je namjenjen početnicima u poslovanju zasnovanim na inovaciji, znanju i novim tehnologijama sa potencijalom rasta koji žele da što prije pronađu tržište za svoje proizvode/usluge, agencija Preda-PD je identifikovana kao jedan od bitnih partnera u projektu. 
Tokom sastanaka predstavljen je i koncept pilot akcije koji će se realizovati na području Prijedora, a odnosi se na opremanje co-working prostora i HUB-a koji bio mogao biti na raspolaganju i polaznicima akcelerator pilot programa.
Projekte ACCELATOR i  FORESDA sufinansira Evropska unija iz sredstava ERDF i IPA  fondova u okviru Dunavskog transnacionalnog programa.